fredag, juli 13, 2007

Dagens insikt

Ola Larsmo skriver i en krönika i DN om hur den så kallade kristna vänstern är på frammarsch i USA. Larsmo inleder med att fråga sig hur den som någon gång läst Bergspredikan kan sätta ihop en programförklaring som den Christian Coalition stoltserar med. Och visst undrar man ...

"Har man följt den kristna högerns härjningar ett tag kan det se ut som en kristen plikt att ta ateismens parti. Men det är här Dawkins och andra upplysningsmän riskerar att missa hur krav på rättvisa och tolerans ofta tagit spjärn också i en religiös världsbild. Och intolerant kan man ju vara även utan någon Gud."

Blir lite nyfiken på senaste nummret av Ordfront

tisdag, juli 03, 2007

Gudomligt partiprogram

Dagen rapporterar om ett nybildad nätverk som har för avsikt att bilda ett nytt politiskt parti. Partiet, som ännu inte fått något namn, kommer som det heter att ha sin utgångspunkt i Bibeln.


- Vår politik ska bygga på den Heliga skriften och Jesus Kristus, något som Kd tidigare gjorde, men som vi upplever att de rört sig bort ifrån. Vi vill föra en politik som är frukten av bön och Guds vilja, säger Joseph Christenson, som också ingår i nätverket.

En politik som är frukten av bön och Guds vilja...
Jag väntar med spänning på att få ta del av deras partiprogram!